Tjänster

Stockholms snabbaste bilverkstad

Bilservice

Vi utför bilservice på alla bilmärken. En regelbunden bilservice förlänger din bils livslängd. En bra tid på året att utföra din bilservice är inför vintern eller under våren och sommaren inför semesteråkandet. Vi utför bilservice i Stockholm, på våra verkstäder i Högdalen, Huddinge och Fruängen.

Våra bilmekaniker är professionella och har lång erfarenhet av bilservice på diverse bilmärken och årsmodeller. Vår bilservice, felsökning och reparation på din bil motsvarar samma bilservice som hos en märkesverkstad, dock mycket snabbare.

Våra bilverkstäder i Stockholm har rätt verktyg och avancerade testinstrument som utför felsökningar och bilreparationer på moderna bilsystem.

Vid milbaserad originalservice hos Speedy Bilservice bibehålls din nybilsgaranti. Vi använder alltid originaldelar eller delar av motsvarande kvalitet och följer biltillverkarens servicerekommendationer.

Dessutom lämnar vi marknadens bästa garantier, 3 år på både arbete och reservdelar. Om reservdelar måste köpas från bilmärkesleverantören (tex Bilia), är garantin på reservdelarna enligt deras garantiåtagande.

Efter utfört arbete stämplar/registrerar vi i din servicebok, vilket är värdefullt den dag du ska sälja eller byta bilen. Din nybilsgaranti fortsätter att gälla, även med våra stämplar i serviceboken, oavsett vad den märkesbundna verkstaden vill få dig att tro.

En garantiåtgärd måste du däremot göra hos den som sålt produkten. Det kan handla om till exempel en trasig fönsterhiss eller växellåda.

AC-Service

Har din AC eller klimatanläggning slutat fungera eller i behov av service? Vi är en Godkänd bilverkstad som utför AC-service och AC-reparationer i Stockholm på våra tre verkstäder i Stockholm, närmare bestämt i Högdalen, Huddinge och Fruängen.

Kom in någon av våra tre verkstäder i Stockholm så ser vi till att din AC fungerar som det ska. Antingen bokar du en tid eller så droppar du bara in. Vi reparerar din AC medan du tar en kopp kaffe hos oss.

Du får ett fastpris innan arbetet genomförs, på så sätt undviker båda parter överraskningar. I vårt AC-service ingår bland annat kontroll av täthet och läckage, tömning av gas, påfyllning av olja och köldmedel, kompressorns funktion, fläktens funktion och andra kontroller av bilens AC.

Oftast fungerar AC:n bara efter påfyllning av köldmedel men uppvisar AC problem där saker och ting behöver bytas så meddelar vi dig det och gör en utvärdering av hur vi går vidare. Byte av reservdelar är ett separat jobb som inte ingår i AC-servicekostnaden.

Bilens AC-system kräver regelbunden service och ökar systemets livslängd och försäkrar dig på så sätt mot framtida problem, kostnader och reparationer.

Ett AC-system förlorar 5–8 procent köldmedel varje år och det gör att kompressorn måste arbeta hårdare. Det riskerar på sikt leda ett kostsamt AC-haveri. Så kom in till någon av våra verkstäder och serva din AC i Stockholm.

Bromsar

Bromsar här till bilens viktigaste system. Allt måste med andra ord fungera. Men det är även det system som utsätt mest, för slitage och värmeutveckling, vatten, smuts, snö och regn, vägsalt och jord och allt däremellan. Bra bromsar kan vara skillnaden till att du undviker en olycka.

Boka en tid eller droppa in på någon av våra verkstäder här i Stockholm så ser vi till att byta dina bromsar snabbt och till ett bra pris.

Att dina bromsar fungerar som de ska är en förutsättning för god trafiksäkerhet. Du bör kontrollera dina bromsar minst en gång om året.

Hör du ett missljud eller ett skrapande oljud när du bromsar, ska du snarast möjligt köra till verkstaden för en kontroll. Det behöver inte betyda att dina bromsar behöver bytas, det kan vara rost eller saltbeläggning som måste tas bort från bromsarna eller att bromsarna behöver smörjas.

Detta kan vara tecken på att det är dags för dig att kontrollera dina bromsar. Om du får vibrationer eller oljud när du bromsar kan det vara ett tecken på att dina bromsar är slitna. Sjunker bromspedalen ovanligt mycket? Det kan betyda att din bil har läckage i systemet. Det kan även vara bra att kontrollera bromsarna i samband med däckbyten.

Välkommen till din bilverkstad i Stockholm.

 

Däckbyte

Är det dags för ett däckbyte eller är du i behov av ett däckhotell i Stockholm? Du kan byta dina däck eller förvara dem på någon av våra verkstäder i Stockholm, lokaliserade i Högdalen, Huddinge eller Fruängen.

Att köra med bra däck på bilen är A och O för bilens vägegenskaper. Däcken ger grepp mot underlaget, dämpar vibrationer och skyddar hjulen mot slitage.

Vi är Stockholms snabbaste bilverkstad. Vi utför däckbyte i Stockholm medan du väntar. Kom förbi när du känner för det eller boka en tid. Vi har flexibla tider och kan nästan garantera dig att du får tid samma dag.

Vårt svenska klimat kräver att vi byter däck två gånger om året, inför vintern och sommaren. Vinterdäckens gummiblandning passar bättre för halt vägunderlag medan sommardäcken mår bättre vid varmt vägunderlag

Sommardäck har en gummiblandning som medför att dessa däck blir hårdare vid lägre temperaturer. När temperaturen sjunker under 5 grader C tappar därför sommardäcken en stor del av väggreppet. Vinterdäck blir för mjuka av värme och slits därmed mycket om du kör med dem under sommartid. Därför bör du alltid se till att dina däck är anpassade för årstiden. Det råder krav på vinterdäck under tiden 1/12 t.o.m. 31/3.

Så välkommen in till oss! Vi utför däckbyten i Stockholm varje vardag mellan 07.30 – 17.00.

Avgassystem

Ett optimalt avgassystem ger maximal effekt på motor samtidigt som det håller ner bränsleförbrukningen. För att inte tala om bieffekterna på ventilsystem, ljuddämpare, katalysatorn och andra för bilen viktiga funktioner.

Moderna bilar är ofta utrustade med en katalysator placerad i avgassystemet. Katalysatorn renar avgaserna från de värsta föroreningarna, främst koloxid, kolväten och nitrösa gaser. Avgassystemet dämpar även ljudet från motorn genom sina ljuddämpare.

Ju större motor, desto större avgassystem. Livslängden på ett avgassystem går inte att fastställa, då det beror på förbrukningen av bilen och körstil. Fram för allt är det kallstarter som gör att avgassystemet rostar sönder. Normalt håller avgasrör i cirka 3–6 år innan det kan behöva repareras. Hos din bilverkstad tar det normalt 50 minuter att byta ett avgassystem, från katalysatorn och bakåt.

Kom in till någon av våra bilverkstäder i Högdalen, Huddinge och Fruängen så byter vi ditt avgassystem medan du dricker en kopp kaffe. Du får självklart hjälp med att lösa de akuta bilreparationerna, men vi hjälper förstås även gärna till med förebyggande bilservice.

Vi är din bilverkstad i Stockholm vid byte av avgassystem. Välkommen!

Stötdämpare

När bilens stötdämpare slits försämras bilens köregenskaper och det märker du på de ökade vibrationerna i bilen. Utan bra stötdämpare riskerar bilen att sladda. Kontrollera därför dina stötdämpare med jämnt mellanrum. Du kan enkelt kontrollera din stötdämpare genom att gunga bilen upp och ner. Om bilen stannar efter gungning är stötdämparen tillräckligt bra.

Är dags att byta ut dina stötdämpare? Byt bilens stötdämpare på någon av våra bilverkstäder i Stockholm.

Stötdämparen fungerar på så sätt att den omvandlar rörelseenergi till värme. Utan stötdämparen skulle man få använda väldigt styva fjädrar, men det skulle ändå inte ge någon direkt behaglig resa utan göra färden ganska skakig. Det optimala är att använda stötdämpare ihop med mjuka fjädrar. Det ger en behaglig färd även på ojämna vägar.

En annan anledning att inte köra med dåliga stötdämpare är att det belastar däcken snett och därmed slits.

Kom in till någon av våra bilverkstäder i Högdalen, Huddinge och Fruängen så byter vi dina stötdämpare. Du får självklart hjälp med att lösa de akuta bilreparationerna, men vi hjälper förstås även gärna till med förebyggande bilservice.

Vi är din bilverkstad i Stockholm vid byte av stötdämpare. Välkommen!

Koppling

När det är dags att byta din koppling så välj någon av våra bilverkstäder i Stockholm. Vi finns i Högdalen, Huddinge och Fruängen. Som del av Speedy Bilservice kan du vara trygg med att vi genom ör bytet av din koppling med den yrkeskunnighet och snabbhet som du kan förvänta dig av en Speedy bilverkstad.

Du märker att kopplingen är sliten när det är svårt att växla, när du hör den slira och bilen inte accelererar som vanligt. Första symtomet på en sliten koppling brukar vara att du hör att motorns varvtal ökar i uppförsbackar.

Att byta koppling är en stor reparation då man måsta in mellan motor och växellåda och det jobbet bör du överlämna till en erfaren bilmekaniker. Så välkommen till Stockholms snabbaste bilverkstad. Vi finns här för dig när det är dags att reparera din bils koppling. Välkommen!

Oljebyte

Att regelbundet byta olja är det bästa sättet att förlänga livslängden på din motor. Syftet med oljan är att smörja motorn och att förhindra att motorn slits snabbt. Därmed är regelbundna oljebyten en av de viktigaste åtgärderna du kan göra för din bil.

Behöver din byta olja? Vänta inte för länge! Kom in till en av våra bilverkstäder i Högdalen, Huddinge eller Fruängen och byt oljan på din bil.

En viktig fördel med regelbundna oljebyten är att nya oljor renar och smörjer motorn, vilket i sin tur ger mindre bensinförbrukning och mindre utsläpp. Ett oljebyte bör du göra minst en gång om året eller per 1000 mil.

Om bilen har för lite olja så gör friktionen att värmen blir för hög och att motorn riskerar att haverera. Ju äldre oljan blir desto mer ökar halten av metallpartiklar och förbränningsrester från bränslet. Detta sliter på bilens motor.

Vi har byt oljan på bilar i över 30 år i Stockholm. Högdalen Snabbservice är din bilverkstad i Stockholm. Välkommen!