Om oss

Din bilverkstad i Stockholm

En bilverkstad med kunden i fokus

Urban Lindström jobbade på en bilverkstad på Manhattan i New York, och tänkte: Hur ska folk hinna lämna in bilen när de jobbar från åtta till åtta? Ur den tanken föddes Speedy Bilservice. Saker och ting måste gå fort. Folk ska kunna lämna bilen, handla eller ta en bit mat, shoppa kanske, och sedan komma och plocka upp bilen.

Första två verkstäderna öppnades i Malmö och Östermalm. Tre månader senare kom vi in bilden med Speedy i Högdalen. Året är 1978. På den tiden gjorde vi de flesta jobb under halvtimmen, med fokus på några få områden: Byta däck, avgassystem, stötdämpare, kopplingar och bromsar.

Idag går tyvärr inte alla jobb lika fort. Bilarna är moderna och fulla med elektronik och en felsökning kan ibland ta ett par timmar, sedan ska reservdel beställas och först dagen efter kan bilen lagas och hämtas ut.

Men vi genomför fortfarande de flesta jobb samma dag.

Speedy Högdalen 1978

Jag som driver Högdalen Snabbservice AB och dess tre verkstäder i Högdalen, Huddinge och Fruängen heter Peter Norlin. Jag började min bana som bilmekaniker hos Bilia i början av 90-talet. Sedan slog den ekonomiska krisen till och jag blev uppsagd som många andra. Veckan efter att ha muckat från lumpen fick jag jobb på Speedy Högdalen, bara 20 år gammal. Och här har jag varit sedan dess.

På den tiden gjorde vi något unikt. Vi var en av få bilverkstäder som hade öppet under sommaren medan alla andra hade industriarbete. Vårt läge i Högdalen var perfekt. Nära en stor genomfartsled, nära till tunnelbanan för folk att enkelt lämna bilen och ta sig därifrån kommunalt. Många kunder upptäckte oss under den tiden och vi fick chansen visa vad vi går. En hel del av de kunderna kommer fortfarande troget till oss, och det är vi glada för.

Speedy Fruängen och Huddinge

1996 öppnade vi Speedy i Fruängen och 2015 i Huddinge. Vi jobbar som vi alltid gjort: snabbhet, god service och bra priser.

Hos oss är våra mekaniker delaktiga från första kundkontakt till sista. Vi tror på transparens och har glasdörrar och inga ”förbjudet att beträda” -skyltar och många gånger kan du som kund kliva in i verkstaden och se hur vi jobbar med din bil, vad som är fel och få svar på dina frågor. Vi har märkt att det skapar förtroende mellan oss. Och så har vi gott kaffe, har vi hört.

Välkommen till Högdalen Snabbservice AB, din bilverkstad i Högdalen, Huddinge och Fruängen!